Mond op Mond

prix de rome, guus van der braak, gustaaf van der braak, schilderij olieverf, kunstenaar, schilder, naakt, figuratief, abstract, robert, pennekamp, collectie, grijs, vrouw, model, naakt, Guus van der Braak, Gustaaf van der Braak, olieverf op linnen, collectie, Robert Pennekamp,

Mond op Mond


Olieverf schilderij, van Robert Pennekamp. Mond op Mond is de titel van dit schilderij. De titel is achteraf verzonnen. Het duidelijke beeld van lippen is een verwijzing. Het is onmogelijk om in dit schilderij iets anders te zien. Het is duidelijk een hoofd, alleen het klopt niet. Dat komt doordat het schilderij tijdens verschillende stadia gedraaid is, waardoor een andere vorm ontstaat. Maar toch is het een abstractie van het figuratieve beeld, een gezicht. En daardoor een bijzonder schilderij. Voornamelijk ook bijzonder omdat het als inspiratiebron diende. Het is ontstaan door een houtskool schets van Guus van der Braak. Om het af te maken in mijn eigen stijl. Uiteindelijk is het een geweldig interessant schilderij geworden. Inspiratiebron was dus het bestaande werk, maar dat is daarna losgelaten en uiteindelijk dit schilderij geworden.

Guus van der Braak en Robert Pennekamp


Ondergrond van het schilderij, aanzet met houtskool door Guus van der Braak. Uiteindelijk schilderij is afgemaakt door Robert Pennekamp. Referentie code 682. Robert Pennekamp, Titel: olieverf op doek met vurenhouten baklijst. Mond op Mond, 100 x 100 cm, 2008.

prix de rome, guus van der braak, gustaaf van der braak, schilderij olieverf, kunstenaar, schilder, naakt, figuratief, abstract, robert, pennekamp, collectie, grijs, vrouw, model, naakt, Guus van der Braak, Gustaaf van der Braak, olieverf op linnen, collectie, Robert Pennekamp,
Mond op mond, Robert Pennekamp, 100 x 100 cm, schilderij in olieverf op doek, kunstenaars Robert Pennekamp en aanzet Guus van der Braak.

over Guus van der Braak…

Guus van der Braak heeft een opleiding aan de Rijksakademie der beeldende kunsten (Amsterdam) en Accademia di Belle Arti di Brera e Liceo Artistico (Milaan) gehad. Hij was onder andere winnaar van de Prix de Rome en de Talensprijs. De Prix de Rome is de toonaangevende prijs in de beeldende kunst van Nederland. De oudste en meest genereuze prijs voor talentvolle kunstenaars en architecten in Nederland.
Een getalenteerde kunstenaar wiens hele leven in het teken van de beeldende kunsten stond.

Verdere informatie


Voor verdere informatie over de collectie van Robert Pennekamp voor exposities, uitleen en bruikleen van onderstaande werken, kunt u contact opnemen met Robert Pennekamp. Meer over de collectie schilderijen van Robert Pennekamp van de schilder Guus van der Braak, kunt u vinden op internet. Of kijk anders naar de schilderijen van Robert Pennekamp, zelf.

Auteur: robertpennekamp

Robert Pennekamp: beeldend kunstenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.